maandag 19 mei 2014

Voor alles een eerste keer...

Sinds ik nu ongeveer een jaar bezig ben met handwerken (naaien, breien, haken, maar vooral naaien) en ik al heel wat blogs volg en groepjes bezoek op Facebook, kreeg ik ook weer zin om het schrijven op te pakken.
Ik begon al eens een blog over taarten enzo, maar het laatste berichtje maakte duidelijk dat ik die hobby zou gaan opgeven. Het koste teveel tijd die niet te doseren was, fysieke pijn door te lang recht staan en extra druk om voor anderen taarten te willen maken.
En nu ben ik maar wat blij dat ik met handwerken begonnen ben!

Hier dan mijn eerste blogberichtje over naaien!

Ik ben geen expert, maar wel perfectionistisch en misschien herken je wel de euforie om je werk met de dag te zien vooruit gaan. Nog altijd niet perfect, maar wel al goed genoeg om eens wat te showen. En misschien wat inspiratie te brengen voor anderen?

Ken je pinterest? Over een bron van inspiratie gesproken! Soms werken de links niet en kan je met wat verbeelding of goed googlen toch nog iets bruikbaars vinden, en soms kom je vanzelf op een blog of website waar je plots vindt wat je zocht. Zo ook voor mijn laatste afgewerkte project.

Mijn dochter van bijna 14 maanden is eerlijk gezegd mijn muze geweest om te beginnen handwerken. Voor een meisje kan je zoveel mooie dingen maken! Ik zocht dan ook voor het beginnende mooie weer een leuke romper om snel aan te trekken. En er lagen nog zoveel toffe tricots te wachten op een goed patroon. En toen kwam ik op deze blog terecht.

Toch geweldig dat er mensen zijn die patroontjes tekenen en hun tijd gebruiken om een mooie en goeie foto-tutorial te schrijven. Mijn dank is dan ook groot voor het patroon van deze romper. Toeval wil dat mijn kleine meid precies past in dit maatje en de zomer er zeker mee door kan.

En dit is het geworden:

Het stofje is een stevige tricot van Liandlo. Geweldig om te verwerken en met zo'n heerlijk retro-printje.
De naden werden afgewerkt met bruine boordstof en onderaan een kamsnaps-sluiting om gemakkelijk de pampers te kunnen verversen zonder dochter-lief teveel te moeten uit- en aankleden.


En zo ligt er een nieuwe outfit klaar om de warme dag morgen te trotseren!

Edit: Nog snel een foto genomen deze ochtend en blij met het resultaat :) Nog wat groot, maar gelukkig hebben kleine kinderen de neiging om snel te groeien. Ik vind dat ze prachtig staat met de kleuren!
3 opmerkingen:

 1. Ziet er super leuk uit! Veel plezier gegarandeerd met dit weer inderdaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en zie eens hoe schattig ! Van dit rompertje zal ze inderdaad nog veel geniet hebben ! Je zal je wel kunnen uitleven om te naaien voor je kleine meid. Dat moet inderdaad heel dankbaar zijn. Hier al 2 tienerzonen, da's iets minder makkelijk ;-) Veel blogplezier !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, mANdarien! Maar ook voor tienerzonen kan je leuke dingen maken, ze zijn alleen veel kieskeuriger ;) Ik zag dat je ook een blog hebt, dus je hebt er nu een volger bij. Groetjes!

   Verwijderen