zaterdag 12 juli 2014

Elke week het Stoffenspektakel (in het klein)...

... en aan betere prijzen!

Vandaag bezocht ik de Lapjesmarkt in Utrecht.
Deze markt is elke zaterdag tussen 8 en 13u te bezoeken in de Breedstraat en het Begijnhof.


Van Antwerpen naar Utrecht is het ongeveer 2,5u rijden (op een zaterdagochtend dan toch), en hoewel ik het de moeite vind om die afstand te doen, was het voor mij nu maar 1u rijden aangezien we in Nederland op vakantie zijn.

Volgens internet is dit de grootste en oudste stoffenmarkt van Nederland en wordt ze al meer dan 400 jaar gehouden. Dus moest ik mijn eerste zaterdag hier toch wel profiteren van de gelegenheid!


En of het de moeite was! Ik kocht 12m stof, 2 lappen boordstof van 0,5m elk, een rits, een 40-tal knopen en 2m fibre-fill voor 50euro!
De prijzen zijn dus nog voordeliger dan op het Stoffenspektakel. Maar ik erkende verdacht veel kramen die je daar ook kan vinden. Dus nu weet ik wel dat ze op de beurs hun stoffen duurder verkopen...

Wat zat er zoal in mijn zakjes?

Van grote M kreeg ik voor mijn verjaardag o.a. het boek "Mijn Tas" van Elisanna en Fynn (een hint naar de overvolle kleerkasten van de kids en mezelf?) en aan het begin van de markt liep ik recht op een kraam met deco-stoffen en canvas. Stonden er tegen de gevel van een huis allemaal rollen aan 1euro/meter. Ik kocht dan ook stof voor minstens 6 tassen.

De 5 rechtse lappen zijn canvas, de onderste lap links is (nep)suède.
Ik was ook op zoek naar voering voor een sportieve winterblouson voor mezelf waarvoor ik al wol vanonder uit de kast viste. Het patroon vond ik in de Knipmode. En dit wordt de voering (de luchtballonnen hebben een lichte glans en dient als voering voor voor- en achterpand, het bordeaux is een soort venezia voor de mouwen) en de deelbare rits van 65cm. Nu enkel nog paspel om een accentje te geven tussen de verschillende jasdelen (die ik niet in meerdere kleuren zal doen zoals op het voorbeeld).


Voor Suze wilde ik graag een mouwloos vestje maken voor op haar vele jurken en rokjes voor komende winter. En ik vond mooie borg en een katoentje voor de binnenkant. Nog te voorzien: een lederen lintje om te strikken en biais voor de afwerking.


Er stonden ook een aantal fournituren kramen die veel minder druk bezocht waren dan op het Stoffenspektakel.
Naast de vlieseline kocht ik ook een aantal setjes retro-knopen aan 1euro per setje (Eat that, Veritas, jullie zijn veel te duur!).


En toffe boordstof die wat grover gebreid is en daardoor een tikkeltje retro oogt (3 euro voor een lap van 50cm, dat kan je ook niet laten liggen).


Aan het kraam van de borg lagen ook lappen, 3 uit te kiezen voor 5 euro. Deze 2 vond ik ook nog wel iets hebben. De bovenste wil ik combineren met een petrol-kleurige punta di roma tot een shirt met lange mouwen. 
De onderste lap is zo'n King Louie-achtig stofje waar ik zeker wel een tof rokje kan uit maken.


Ik weet de komende avonden weer wat te doen!

Oh, en voor wie ook graag eens naar Utrecht gaat op zaterdagochtend. Informeer je best even over waar je goed kan parkeren, want ik stond vlak aan de Breedstraat en dat bleek midden in het centrum en dus ook nogal duur. Nee, écht peperduur, 18,25euro voor 4 uurtjes... Slik! Gelukkig heb ik mijn slag kunnen slaan met goedkope stofjes want voor dat geld had ik me nog een mooi Lillestoffje kunnen permitteren.

4 opmerkingen:

 1. Amai wat een stoffenschat. Dat was de moeite waard ja. Spijtig van het parkeergeld. Die King Louie kwaliteit daar ben ik naar op zoek, maar om daarvoor helemaal naar Utrecht te rijden, dat weet ik toch niet hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, CreativEls, het zou ook kunnen dat ze dat King Louie stofje volgende keer niet meer hebben, natuurlijk. Maar als je eens een uitstap wil doen, ik vond het een aanrader!

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Wij gaan binnenkort ook naar Nederland en daar wil ik zeker eens gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vondsten! Het is de enige plek waar ik bio-katoenen teddy vond trouwens. Ik ga er ook regelmatig naartoe, maar bij mijn weten is het tot aan de Park&Ride Westraven (http://www.parkeren-utrecht.nl/transferium-pr-westraven) maar 1.5 uur vanuit Antwerpen. Kost daar dacht ik 4.5 euro en daar zitten tot 4 retourticketjes met de tram inbegrepen! 10 min met de tram, nog even door het centrum slenteren, en je bent er (goedkoper en sneller)!

  BeantwoordenVerwijderen