vrijdag 28 november 2014

De Test-Kerstjurk

In de zomer waren we op vakantie in Nederland en ja, daar kan je best wel mooie stofjes vinden voor veel minder geld. Ik schreef eerder al over de Lapjesmarkt in Utrecht. Ik kocht ook een mooi stofje dat iets duurder was, een halve meter was wel genoeg dus, om een kerstjurk voor de dochter te maken. Dat lag netjes te wachten in de kast. Maar omdat de dochter alsmaar groter wordt, werd het plots een zoektocht naar een patroontje dat ik nog uit een halve meter kon halen.

Onlangs kocht ik Stof-voor-Durf-Het-Zelvers nummer 2. En met dat boek kan je zowaar 2592 verschillende soorten jurken maken door de combinaties van bovenstukken (voor- en achter) en rokken en zakken en mouwen (of net niet) en ...

Uit nummer 1 had ik nog geen jurk gemaakt, ik had al vanalles gelezen over kleine maatjes enzo. Maar in nummer 2 staat keurig een matentabel, dus ik nam de maten van de dochter, en bleek dat ze een 98 zou nodig hebben.
In confectiekleding heeft ze een 92, die past goed.
De twijfel sloeg even toe. En dan zit er niets anders op dan een testjurk te maken.

Ik zocht een andere halve meter (die wat minder breed bleek te zijn), een restje van stof wat ik voor een eigen jurk had gebruikt en een goedkoop katoentje voor de voering.

Het werd de basis, voorpand zonder meer, achterpand met blinde rits, gerende rok (waarvan ik het achterpand in 2 delen moest knippen om op de stof te passen), zonder mouwen, maar volledig gevoerd.Ik kocht onlangs ook een échte fotocamera, een spiegelreflexcamera. Gedaan met de iPhone foto's. Ik moet het ding alleen nog wat leren kennen. En af en toe ging de flits ineens af. En dat vond de dochter ontzettend grappig. Het leverde wel leuke, guitige beelden op.Foto's buiten zijn natuurlijk veel mooier qua licht, maar het was toch zo'n koude en druilerige dag en er was geen moment om de kleine pruts zonder jas mee buiten te nemen om foto's te maken.
Roze vestje van bij C&A
Zwarte kousenbroek van de H&M
Laarsjes: Stones&Bones van Benjamine Mortsel

Patroon: basisjurk met gerende rok uit SVDHZ 2
Stof: Black Cows van Timeless Treasures - een coupon gekocht op de beurs van La Maison Victor bij Bambiblauw. Het bovenstuk werd gemaakt van zwarte stretch gabardine van bij Mon Depot, ook op de beurs gekocht. De toepasselijke voering met koeienvlekken van bij Moens Modestoffen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen.
Blinde rits uit de verzameling gekocht op Aliexpress.

3 opmerkingen:

  1. dat heb je weer prachtig gedaan ,dat boek bestaat niet voor grote mama's zeker? ik zal eens langs moeten komen bij toverfee Marie-Paul met dat jurkje dat amber niet wil dragen maar ik wil er wel een trui van maar hoe doe ik dat vraag? weet dat je het nu druk hebt maar ik kan wachten xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai mooi gedaan, ben benieuwd naar de Kerstjurk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heel mooi hoor en dat voor een testversie.Benieuwd naar de echte versie hoor

    BeantwoordenVerwijderen