maandag 29 december 2014

Een kerstprinsesje


Er was eens een meisje dat heel graag naar die gekke, gele clown keek, maar stilaan toe was aan iets voor gevorderden. Wie dacht dat ze dan dat stel kabouters met omhoog wippende mutsen zou gaan verkiezen, had het even mis. Neenee, ze ontdekte de prinsesjes! Ze kon maar niet genoeg krijgen van de vijf kleurrijke meisjes die zingend en springend elke dag een beetje meer prinses werden. En mama, papa en grote broers kenden al snel alle liedjes en pasjes uit het hoofd om het kleine meisje te helpen vermaken.

"Sesjes kijke" was na een paar weken niet meer genoeg voor het kleine meisje. Ze wilde steeds maar meer zelf een prinsesje worden. Telkens mama de mooie woorden sprak "jij bent mijn kleine prinsesje" gingen d'r oogjes blinken en sprak haar glimlach boekdelen.

Er zat dus niets anders op voor mama om haar kleine meisje om te toveren tot een mooi prinsesje. Zo gezegd, zo gedaan, mama haalde haar tovermachine tevoorschijn en had al snel de perfecte feestjurk klaar.

En zo kwam het dat we op kerst in het gezelschap mochten vertoeven van een heus                       kers(t)(en)prinsesje!Patroon: Stof-voor-Durf-het-Zelvers 2 basisjurk met kraagje
Stof: kersen katoen + rode katoen + tule van Stoffenhal van Doren in Uden

5 opmerkingen:

  1. Ooh Marie-Paule, dat kleedje is prachtig! En je dochter is echt een mooi prinsesje. Ik heb er hier ook zo een (van 3) die zich in Prinsessia waant. En nu ze van haar meter een kussensloop met kroontje en dekbedovertrek met prinsessenkleed kreeg en een prinsessenbakset is het hek hier helemaal van de dam :-). Geniet ervan, van je prinses en stoere ridders!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan het me heel levendig voorstellen, Sarah :) Hoe zou je zelf zijn, he! Ik ben hier al gezwicht voor een rolkraagje van Prinsessia (JBC) maar gegarandeerd dat er later nog andere prinsessen-items zullen moeten gekocht worden. Heerlijk, toch!

      Verwijderen