donderdag 1 januari 2015

Haar eerste Chanelleke

Naast kleren naaien, is stofjes kopen ook een hele leuke bezigheid. En ik vind niks leuker dan nieuwe horizonten te verkennen en dus ook eens andere stoffenwinkels te bezoeken.

Zo had ik enkele weken terug de gelegenheid om eens op de Turnhoutsebaan in Borgerhout (Antwerpen) te gaan snuisteren bij Moens Modestoffen. En wat verder vind je daar de Stunt, een winkel waar een kat haar eigen jong niet meer zou vinden. Nokvol! Fournituren, lintjes, knoopjes, stoffen, garen, naalden...

Maar goed, terug naar Moens. Het is een budgetvriendelijke winkel waar je een grote variëteit aan stoffen vindt en ik dus ook snel mijn gading had gevonden.

De buit bestond o.a. uit een Chanel-achtig stofje. Verder pretendeer ik geen andere gelijkenis met de grote Coco Chanel, hoor. Ik denk trouwens ook niet dat ze haar stoffen aan 2euro/meter op de kop zou getikt hebben bij zo'n winkel.

Ik zag er wel een mooie Louisa in voor Suze! En de kleuren staan haar zo goed!


Bij de Stunt vond ik bijpassende paspel en knoopjes en afgelopen week naaide ik de jurk zodat ze nog iets nieuws had voor Oudejaarsavond.


Ik deed deze keer ook extra hard mijn best om de print te laten doorlopen, zowel aan de zak als op de rug (blinde rits).Omdat de Louisa 3/4 mouwen voorziet die wat breder lopen, en ik dat nogal koud vind nu, naaide ik boordjes aan om de mouwen te verlengen.Ze vindt poseren soms niet zo leuk en dan moet mama allerlei trucjes verzinnen om ze toch op de foto te krijgen.
Jammer genoeg werkt het weer ook niet mee en foto's binnen zijn lang zo mooi niet. Voor haar ook minder leuk want dan is er geen afleiding.

En na veel kiekeboe- en kietelspelletjes om toch een lachje te krijgen, heb je als eindresultaat een verwaaide peuter (mét snottebel).


Dat haar!

Stof: Moens Modestoffen
Boordstof: Madeline De Stoffenmadam
Knopen en paspel: De Stunt
Kousenbroek: H&M

10 opmerkingen:

 1. Louisa goes Paris chic! Een echte juffrouw in dit kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, he! Zo zie je pas hoe groot ze al wordt. En ze voelt zichzelf ook in deze jurk een prinsesje ;)

   Verwijderen
 2. Mooi stofje en leuk prijsje! Heek mooi jurkje geworden perfect stofje voor dit model.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal blij word ik daar van, minimum prijs met maximum resultaat :)

   Verwijderen
 3. Wauw prachtig hoor. Ik denk zelf eenvan de schoonste dat ik al zag in dat patroontje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Da's een heel mooike, met of zonder snottebel, met of zonder verwaaide haren, dan weet je natuurlijk dat het echt wel kidsproof is :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's waar! Ze moet er nog in kunnen spelen ook, en dat is met deze zeker.

  BeantwoordenVerwijderen