woensdag 7 januari 2015

Kinderspel!

Mijn tweede bericht al van het nieuwe jaar, en ik besefte dat ik vorige keer zomaar "boem-baf" begonnen ben zonder een gelukkig Nieuwjaar te wensen, zonder te praten over mijn goeie voornemens en van dat allemaal.
Hmmm, bij deze wil ik jullie dus allemaal het allerbeste toewensen voor 2015 en vooral veel creatieve inspiratie, mooie stofjes en tonnen van tijd om te doen wat er in je hoofd zit te broeden!
Voor mezelf ook van dat!

Ik heb mijn voornemens heel doenbaar gehouden en 1 ervan kan ik al afchecken: een afspraak maken bij de oogarts om (hopelijk voorgoed) van mijn bril af te raken. Verder ga ik proberen om zo weinig mogelijk confectiekledij te kopen, toch zeker voor de jongste en voor mezelf, enkel wat basics om zelfgemaakte kledij "aan te kleden".

En de eerste week van het jaar is al goed begonnen op dat vlak!
Ik maakte voor Suze nog een nieuwe outfit. Het kind groeit als kool!


Mijn mosterd haalde ik nog maar eens uit Stof Voor Durf het Zelvers 2. Griet van Emma&Mona heeft er een fan bij. Het is zo een geweldig boek! Het geeft je de basis en nodigt uit om er creatief mee om te springen. Voor mij is dat het leukste wat er is!


De trui uit het boek maakt het mogelijk om katoen met jersey/tricot te combineren. Geweldig toch! Mooie katoentjes voor het schouder-borststuk en een comfortabele jersey voor de rest van de trui en mouwen.


Deze van Michael Miller, Wee Wander Summer Night Lights, lag al een tijd in de kast. Toen die net uit kwam, bleek die heel populair en ik heb veel jurkjes in allerlei vormen en maten zien passeren. Dus wilde ik er liever iets anders mee doen. En met het zien van die trui wist ik het meteen. Een paar surfsessies later vond ik een mooie dikke jersey bij Klijntje die er mooi bij paste.
De rest bleek kinderspel. Heel makkelijk om te maken!De broek is een upcycle project. Ik had een jegging/skinny jeans die ik al een tijd niet meer droeg, maar waar niks mis mee was. Met wat puzzelen kon ik het Randy patroon van La Maison Victor (editie zomer 2014) gebruiken om het broekje voor Suze te maken.


Het patroon leent zich om een paspel-accent te zetten in de zijnaad, maar ik stikte de naad door met beige garen voor het echte jeans-effect.
Verder improviseerde ik een nep-knopengulp en stikte ik de schuine naad door met hetzelfde beige.


Voilà, een speelproof outfit!

Stof: 
Trui: Michael Miller Wee Wander Summer Night Lights van de FB groep Toffe Stoffen en dikke jersey van Klijntje. Boordstof van de stoffenverkoop van Strass.
Broek: upcycled jeans
Schoenten: Beberlis van bij Torfs.

Maar er is nog meer.

De grote man wilde ook nog wel eens wat nieuws. Dus haalde ik mijn oude vertrouwde Leather Sweater patroon boven en maakte daarmee een klassieker in donkerblauwe doorgestikte jersey met echte nep-suède schouderstukken.
Missie geslaagd!


Stof: doorgestikte jersey van de Soldeur en nep-suède van de lapjesmarkt in Utrecht

Edit: ik linkte me net aan de Sew+Show link party van Straight Grain. Check it out!

12 opmerkingen:

 1. Twee mooie sweaters! Tof hoe je het wee wonder stofje combineerde. Ik heb het ook in de kast liggen en durf er voorlopig nog niet in knippen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik denk dat die Wee Wander in heel veel stoffenschuiven ligt (of lag). Vroeg of laat zal je er wel je schaar in zetten en dan is het weer een plaatje, zoals gewoonlijk ;)

   Verwijderen
 2. knap! En dat stofje werkt hier perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, beide outfits zijn super! Heb mezelf ook voorgenomen om zo goed als geen kledij te kopen (voor de kids).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi voornemen! Ik las gisteren nog "Life is too short to wear boring clothes"

   Verwijderen
 4. Netjes!!! Ik vind je stoffencombinatie van dochterlief hare trui HEEL mooi!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!! Stoffencombi is niet alledaags maar ik vind het ook heel geslaagd en de dochter is super happy dus iedereen blij!

   Verwijderen