donderdag 14 mei 2015

Over een beer, een konijn en blaasbloemen

About a bear, a rabbit and dandelions...

There is something magic about dandelions.
Something I had long forgotten until my 2 yr old developed a special interest for these flowers.'Blaasbloemetjes' noemt ze die. Hoe schoon!

She calls them 'blowing flowers'.

Dus toen Finch Fabrics op de markt kwam met een wel heel mooi stofje met een beer, een konijn en een 'blaasbloem', wist ik dat dit zeer snel op mijn stapel zou belanden.
Sommige stofjes 'verstoffen' daar dan een beetje en worden meer en meer begraven, maar andere blijven roepen om sneller dan gemiddeld omgetoverd te worden tot wat moois.

Finch Fabrics designed a beautiful series of knit fabrics, amongst them a lovely mint green knit with the drawing of a bear, a rabbit and a dandelion blowing in the wind...

Ik had me gerept om bij De Stoffenmadam een klein meterke te bestellen en ik vond het de ideale moment om daar nog eens te passeren om wat te mijmeren over schoon stofjes en wat je er al mee kan doen. Ze wees me op de pyjama die Marleen van Petrol en Mint ermee gemaakt had. En oh, wat heb ik het dan moeilijk om er iets anders in te zien dan een pyjama.

Petrol and Mint had the honor to introduce the fabrics in the sewing community and created a lovely set of PJ's for her girl. How hard it is to imagine something different then PJ's once you have seen it.

Dus daar en dan bedachten we samen een plannetje om er iets anders mee te doen...
Ze haalde haar boek van Zelfgemaakte Kleertjes 2 boven en we vonden het patroon van de Marilou jurk, een patroon voor een tricot jurkje met polosluiting.

But no PJ's for my girl. I decided to make a polo dress.


A few attempts to make the dandelion blow in the wind...


Blazen is nog niet haar sterkste kant...


Omdat ik de combinatie van kamsnaps en tricot onlangs heb afgezworen (écht, het trekt je stof gewoon kapot!), gebruikte ik deze keer metalen snaps. Zo van die drukknoopjes die je ook bij babykleding vaak ziet.
Veel beter!

Pyjama of niet?
U mag het zelf weten...


Stof: Finch Fabrics
Patroon: Marilou uit Zelfgemaakte Kleertjes 2

27 opmerkingen:

 1. Zeker geen pyjama, heel erg mooi. De combi met die strepen vind ik ook echt super! Hier ook nog druk aan het twijfelen over het zelfde stofje. Ik begon zelfs al echt te knippen, en is toen weer even op de stapel gegaan. En die snaps, een beetje versteviging eronder doet wonderen en de juiste open technique. Ik trek nooit wat kapot al wil het op het kdv wel eens mis gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs met versteviging krijg ik ze nog moeilijk open. Ik hou ze voor mijn katoenen projectjes. De metalen drukknoopjes zijn net zo makkelijk ;)

   Verwijderen
 2. De combinatie met de streepjes, breekt het geheel. Dit vind ik net prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit stofje werd gemaakt voor dit kleedje: perfecte combinatie van stof en patroon!
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net leuk om te zien dat het géén pyjama werd. Het is o zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geen pyjama zeker niet echt een kleedje dat veel moet gedragen worden en de snaps volgende keer tonen want het kwam er niet van !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof! Geen pyjama -gevoel hoor. En voor de kamsnaps : gewoon vlieseline erachter trok ik ook stuk, maar nu knijp ik tussen elke snap een rondje canvas mee en sindsdien geen problemen meer gehad. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe schattig! Veel beter dan een pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi kleedje! Zeg wat ik me afvroeg. Kleef je rekbare vlieseline in met de knoopjes? Ik trek de stof eigenlijk nooit kapot... Misschien helpt dat? Maar stiekem ben ik toch ook wel fan van die metalen versies! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met gewone vlieseline, zou dat de fout zijn? Toch maar eens rekbare gaan zoeken.

   Verwijderen
  2. In tricot mag je zeker rekbare vlieseline strijken, maar het is ook aangeraden om de knoopgaatjes verticaal te stikken, horizontaal zit je met hobbelingen.

   Verwijderen
 9. Keischattig! ! <3 kleedje en dat klein vrouwtje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. helemaal top en geen slaaptenue....ideaal voor haar leeftijd, hier zou renske er ook dol op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi! Veel te mooi om in te slapen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Reacties
  1. Dankjewel! Helemaal een compliment als het van de ontwerpster zelf komt :) Ik vind dit patroon echt een topper. Perfecte pasvorm!

   Verwijderen
 13. Heel mooi, de streepjes maken het af, zeker geen pyjama, maar dat hoorde je al eerder las ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi! Mijn zoon noemt die 'blaasbloemen' 'wensbloemen' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, da's ook mooi. Het begrip 'wensen' kent ze nog niet, ze is nog maar 2 ;)

   Verwijderen