zaterdag 2 augustus 2014

Rendieren uit Hong Kong

Ken je de ontwerpen van Echino?
Da's een Japanse stoffenlijn van de ontwerpster Etsuko Furuya. En ik ben er écht helemaal weg van!
Alleen zijn ze nogal prijzig, deze stofjes, toch zeker als je ze hier in de winkels/webshops koopt.

Op Modes4u valt het nog mee... Alleen had ik nog nooit bij die shop besteld. Ik wist het zo niet, stofjes uit Hong Kong. En hoe zou het zitten met invoerrechten/douanekosten en extra belastingen?
Maar toen een kennis een stofje wilde voor een boekentas dat nu precies alleen nog maar daar te verkrijgen was, ben ik toch maar gezwicht.

Ik bestelde dan ook maar meteen een Echino stofje, zo eentje met rendieren, in canvas dan maar voor een tas misschien... Ik wilde graag aan 60euro geraken, de voorwaarde voor gratis verzending. Wat een opgave... NOT...

Alles verliep prima, e-mails met bevestiging van bestelling, met bevestiging van verzending, heel transparant. En een goeie week later kwam de postbode 's ochtends met een pakje. Tot mijn grootste verbazing gaf die het gewoon af, niks betalen. Meevaller!!
En zoals met alle pakjes die toekomen met stofjes moest het meteen open om te voelen.

Het Echino canvas bleek van stevige kwaliteit. En toen kreeg ik een ingeving, het wordt een iPhone zakje, maar dan wat specialer, met een metalen knip.
Ik vond deze tutorial en de rest ging eigenlijk vanzelf.


Het metalen frame bevestigde ik met Pattex Textiel lijm. Even zorgen dat je niet teveel knoeit, natuurlijk, hoewel de lijm wel doorzichtig opdroogt. En eventuele lijmrestjes op het metaal kan je makkelijk weg halen met wat nagellakremover met aceton.


Ik maakte binnenin nog een extra zijzakje. Voor als je enkel maar je telefoon en wat geld of je bankkaart nodig hebt, als je snel even naar de bakker of de supermarkt rijdt en je handtas teveel gesleur is.

Mijn iPhone heeft nu wel een hip jasje vind ik zelf!

2 opmerkingen: