zondag 24 augustus 2014

Terug Naar School

Het is zowat de meest gelezen slogan in reclameblaadjes, billboards en in elke supermarkt die je passeert: Terug Naar School.

Mijn grote kerel roept dan luidkeels: "Zwijg erover!!", want die wil dat de vakantie eeuwig blijft duren.
En mijn kleine pruts is zich nog van geen kwaad bewust want ze gaat nog minstens voor een jaar naar de crèche.
Maar er deed zich de gelegenheid voor om een boekentasje te maken in een workshop. Niet dat het zo moeilijk is en er zijn genoeg patronen met goeie beschrijving. Daarbij heb ik helemaal nog geen kleuterboekentas nodig... Maar goed, niks kan op tegen de gezelligheid van samen wat te knippen en stikken en het resultaat, daar ben ik superfier op!Het stofje is een retrooke van Michael Miller, Candy Shop. Het was even denken waarmee ik de boekentas zou laten sluiten. Ik koos uiteindelijk voor magneetsluitingen, zoals de meeste dames handtassen. Ik denk dat mijn kleine peutertje daar wel handig genoeg voor zal zijn, wanneer het zover is.
De voering vond ik in de grote stapel van Debora van Toertjes&Pateekes. Ik gebruikte die ook voor het handvat en de schouderriemen.


Omdat de print nogal verschillend is, valt het minder op dat die niet doorloopt, maar bij haar volgende boekentasje (ik ga er immers elk jaar opnieuw eentje maken) zorg ik wel dat alles mooi doorloopt.

Zowel binnen- als buitenstof werden verstevigd met decovil light (volgens mij wel het goedkoopste bij Juffertje Uil, 12euro per meter, maar met 90cm breedte). Een vrij prijzige tussenvoering maar het zorgt voor een stevig boekentasje. Misschien dat ik bij een volgende nog een stukje placemat op de bodem leg.

En omdat ik het echt zo leuk vind om te doen, maakte ik er tegelijk nog eentje voor een jongentje die al een grotere kleuter is en een maatje groter kon gebruiken.


Stoer en schattig tegelijk, die robots van Robert Kaufman.


Nog een duo-foto als grande finale.


Stofje Michael Miller, Candy shop, van bij Daaideka.
Stofje Robert Kaufman, Robots, van bij Modes4u.4 opmerkingen:

 1. Leuke boekentassen! Waar het je de workshop gevolgd? De magneetsluiting ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Sylvia! Ik volgde de workshop bij Caremel in Kontich. Maar er zijn er momenteel overal te doen.

   Verwijderen
 2. Prachtig gemaakt! En ik ben helemaal fan van de stofjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben ook helemaal verliefd op die Candy Shop, nog steeds!

   Verwijderen