zaterdag 1 oktober 2016

The Skippy Skirt: Blogtour day 1

Onlangs kwam ik tot het besef dat ik, sinds de 4 jaar dat ik naai, al heel veel gelijkgestemden heb leren kennen. Vrouwen waarmee ik uren kan praten over onze gezamelijke passie, waarmee het dan ook nog eens écht blijkt te klikken, waarmee ik geregeld afspreek. Over een sociale hobby gesproken!

Ik had dan ook een groot netwerk van naaisters om mijn testers uit te kiezen, en ik was maar al te blij dat ze allemaal even enthousiast reageerden.
De komende dagen zal ik u ze één voor één voorstellen, dat is, de mensen die getest hebben en een blog bijhouden.

Vandaag zijn er 3 dames aan de beurt die een rokje naaiden voor hun kleine popjes.

Dominique van Do-Did-It, ik weet nog wanneer ik haar voor het eerst ontmoette. 
We werden aan elkaar voorgesteld door De Stoffenmadam herself in haar winkel in Lier. Bleek dat Dominique daar vlakbij werkt (wat ben ik daar jaloers op, mijn portemonnee iets minder) en dus geregeld over de vloer komt bij haar. Sinds dan ben ik haar beginnen volgen, onze meisjes hebben dezelfde leeftijd en dat is extra leuk dan. En Dominique schreef zich ook in voor ons naaiweekend, dus we leerden elkaar daar beter kennen. 
Als ik één naaigerelateerde eigenschap van Dominique moet noemen waar ik grote bewondering voor heb, dan is het wel de snelheid waarmee ze patronen tekent en in elkaar zet, vaak in het meervoud. Ze is altijd degene die zegt "ik heb geen tijd gehad om iets voor te bereiden" om dan op het einde van de naaidate met minstens 2 afgewerkte stuks naar huis te gaan. 
De Skippy Skirt was voor haar dus een makkie. Ze maakte een superleuk exemplaar. 
Ga snel kijken op haar blog, een bezoekje meer dan waard!


Tine van Confetine is mijn naaimaatje in de les patroon tekenen op de PIVA.
We begonnen samen aan het avontuur van patroon tekenen en vonden allebei dat we na een jaar toch nog wat dieper konden ingaan op de materie. Dus zitten we weer gezellig over elkaar op dinsdagavond, beetje tetteren terwijl we onze patroontjes tekenen en onze stuks in elkaar naaien.
Onze smaken lopen uit elkaar, maar we kunnen elkaars maaksels zeker appreciëren. Ik kijk altijd vol bewondering naar haar inspiratie voor nieuwe patroontjes. Ze maakt kleine tekeningen en kleurt die in zoals ze moeten worden, net een echte fashion designer!
Tine heeft twee schattige dochters, die elk hun Skippy mochten kiezen. Ze maakte ook nog een geweldige hack, die ik absoluut eens wil namaken.


Ik heb nog niet het genoegen gehad om Ellen van Mamadammeke in het echt te ontmoeten, maar dat ze een creatieve duizendpoot is, dat kan je zien op haar blog.
Ze heeft elke maand een lange lijst van maaksels die ze aan de wijde wereld toont, zowel gehaakt als genaaid. Een blog met tonnen inspiratie dus!
Voor haar dochter maakte ze 2 Skippy Skirts in vrolijke stofjes, mét bijpassende truitjes.
Snel naar daar voor meer foto's!

5 opmerkingen:

 1. Superleuk om al die mooie en unieke versies te zien passeren, geslaagde eerste dag van de blogtour! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik herinner het me ook nog dat Nancy ons voorstelde aan elkaar! Geweldig toch wat een hobby allemaal teweeg kan brengen. Super grappig dat je zegt 'dan komt ze binnen en zegt dat ze niks voorbereid heeft' Dat heb ik hier gisteren ook weeral gezegd :-D je kent me beter dan je denkt! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooo die met die eikeltjes, super! Eens zien of ik hier ook nog genoeg stof van heb liggen. Super! Patroon is hier reeds opgeslagen, binnenkort eens aan de slag :)

  BeantwoordenVerwijderen