vrijdag 27 juni 2014

Gezellig naaien doe je in het Naaiatelier

Als beginnend naaister leerde ik al veel van internet, andere blogs (zie de lijst rechts op mijn blogspot), pinterest (link ook hiernaast te vinden), Facebook-groepjes zoals De Stoffemiekes...

Ik kocht ook de cursus kleding maken en ontwerpen van NHA (die ik eindelijk eens vast ben gaan pakken nu ik de ganse cursus in huis heb).

Maar ik vind het toch ook leuk om nu en dan een workshop mee te pikken, of een reeks naailessen.

En zo kwam ik in het begin van dit jaar bij het Naaiatelier terecht in Berchem (Antwerpen).
Lien (met heel wat ervaring en elke les iets aan wat ze zelf gemaakt heeft) biedt naailessen aan in reeksen van 5 lessen met een specifiek onderwerp.In februari startte ik met de "basiscursus kinderkleding" naaien en nu in mei-juni volgde ik de cursus "jersey kinderkleding" naaien.

Je kiest zelf je patroontjes uit de grote stapel in haar atelier of je brengt wat van jezelf mee en bespreekt of het een haalbare kaart is.

In mijn eerste reeks lessen maakte ik onder andere een jurkje voor Suze, met stolplooien en knopen naar een patroon van Coup Coup - de Julia. (Stof: Stoffenspektakel; Knopen: Action)


De 2de lessenreeks liep net deze week af en ook hier was het weer gezellig én kregen we tips&trics!


Het zwaartepunt in deze cursus lag op "werken met de overlock". Voor mij niet zo nieuw meer, maar toch fijn om het eens vanuit een ander standpunt te zien.


Ik maakte 3 kledingstukken:
 • een gele, sponsen raglan shirt voor Suze (mouwen van dezelfde boordstof als de onderrand en neklijn), gebaseerd op een patroon van een raglan vestje uit de Ottobre;
 • de Jolene top uit de laatste nieuwe La Maison Victor - eens iets voor mezelf deze keer (stof: op de kop getikt op Facebook uit iemand's privé-collectie). Erg leuk model! Misschien nog wel uit te werken tot jurk in punta di roma...
 • de Candy dress uit de eerste La Maison Victor van 2014 in sweaterstof (uitverkoop Miss Tiggr) met koordje (Veritas). In de beschrijving stond dat de neklijn en mouwen niet hoefden afgewerkt te worden, maar ik koos voor een rolzoompje met de overlock voor een extra street look en om rafelen tegen te gaan.
En deze naailessen maken naaien dan ook weer een sociale bezigheid. Dàt, en de kleerkast geraakt overvol weer wat meer gevuld!

4 opmerkingen:

 1. Zeer elegante foto van mijne achterkant :). Is die cursus van NHA de moeite?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Griet, 't was anoniem... tot je deze reactie postte, natuurlijk ;)
   De NHA cursus is zeker de moeite, vind ik. Als naslagwerk, als verzamelwerk van alle technieken en tips&trics die ik her en der krijg en lees. Niet alle projecten die erin staan, zijn mijn smaak (lees: 't is een klassieke cursus), maar als ik erdoor geworsteld ben, hoop ik van toch zelf wat patroontjes te kunnen tekenen. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Super, bedankt voor de leuke comments! Jullie waren ook een heel fijne groep.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen