zondag 8 juni 2014

Over een fotoshoot en de Ottobre

Mijn Suze is geboren in april 2013 en net zoals bij Berend had ik mezelf ingeschreven op Zappybaby en via die weg een groep zwangere mama's leren kennen, allemaal uitgerekend voor april 2013. Doorheen de maanden hebben we getetterd en gedroomd en af en toe (veel!) geklaagd over onze kwaaltjes. Toen de baby's geboren werden, zijn we blijven contact houden via Facebook.

Toeval wil dat 1 van de mama's een fotograaf is bij Little Wonders en mooie, retro-style foto's maakt, vaak van kindjes. Dus had ik voor Suze en Berend een shoot gepland op Hemelvaart en uiteraard moesten ze dan toch minstens iets zelfgemaakt dragen.

Ottobre is 1 van mijn favoriete magazines met patronen voor kinderen en mijn inspiratiebron voor heel veel kleren die ik voor mijn kids maak.

En het resultaat van de shoot is zo verbluffend mooi geworden!

Voor Berend maakte ik het hemdje Quadrilateral uit de Ottobre 3 van 2014. Hij koos het stofje zelf op een uitverkoop, het is een steviger katoen waarvan de sterren in de stof geweven zijn i.p.v. gedrukt en dat geeft een mooi linnen-achtig effect. De sluiting is met kamsnaps en omdat fluo hip is, gaf ik een accentje aan de mouw met een siersteek.


Voor Suze maakte ik een setje. Het topje komt uit het boek Stof-voor-durf-het-zelvers van Lies&Griet. Ze beginnen hier pas vanaf een maatje 98, maar ik verkleinde het topje tot ongeveer een 86 en het past nu perfect voor mijn flinke meid. Het stofje was op de kop getikt bij een verkoop op Facebook van een vrouw die haar kast wilde opkuisen.
De broek is naar model van Ottobre 3 van 2011 die ik speciaal voor dit model had nabesteld. In het magazine is het een broekje in nicky velours met een doorgestikte plooi, een beetje zoals de Leon-broekjes van Lily-Balou. En zo'n broekje staat nog op het programma voor het najaar. Maar ik had zo een mooi stofje, ook weer uit de privé-collectie van iemand op Facebook, een linnen, dat perfect bij het vogeltjesstofje past. En dus maakte ik het model in deze stof en zag dat het goed was!


Uiteraard heb ik al uitgebreid relaas gedaan over de Lotta-jurk in dit blogbericht, maar de volgende foto's laten het toch nog even spreken...Jammer genoeg is het op de aan-foto's te zien dat de Lotta-jurk voor Suze nog wat aan de grote kant is, maar eigenlijk heeft ze al zoveel kleren voor de zomer, dat ik denk dat deze jurk in het najaar helemaal tot haar recht zal komen met een vestje of een longsleeve en een kousenbroek.


Last but not least, kindjes zijn ook zo mooi met kleurrijke en bedrukte kleren en de stofjes van Lillestoff zijn daar ideaal voor. Lillestoff en Ottobre zijn ook heel tof te combineren (allebei Scandinvisch, zeker!?) en ik maakte een broekje voor Suze uit de laatste Ottobre 3 van 2014 met een contrasterend "poepstukje" dat het überschattig maakt. Prima voor de zomer, luchtig en comfortabel.


Omdat het over Ottobre gaat, smokkel ik er nog een jurkje bij, de Giant Apple Dress in een Lillestoff-je met een kapmouw afgewerkt met boordstof zoals de kraag... omdat ze nog niet genoeg jurkjes heeft :)

En zo laat ik natuurlijk meteen zien dat ik infeite dringend eens een cursus fotografie moet volgen!

3 opmerkingen:

 1. Wauw dat jurkje is supermooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, supermooie foto's en de kleren natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's!
  De Lottajurk is echt wel een pareltje hoor, heel knap gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen